Părintele Constantin Coman – profil biografic

Documentar

Părintele Constantin Coman – profil biografic

    • Părintele Constantin Coman – profil biografic
      Părintele Constantin Coman – profil biografic

      Părintele Constantin Coman – profil biografic

Părintele Constantin Coman este Profesor universitar la Catedra de Teologie Biblică – Disciplina Studiul Noului Testament şi consilier de specialitate la Editura Bizantină din București. Slujeşte ca preot la Parohia „Sfinţii Voievozi” din capitală. Are numeroase participări la congrese, seminarii, simpozioane internaţionale și naţionale pe teme biblice şi pe teme teologice.

S-a născut pe 28 august 1953 în satul Albești, comuna Smeeni, județul Buzău. A făcut școala în satul natal, apoi a urmat cursurile Seminarului Teologic din Buzău. În 1973 a intrat la Institutul Teologic de Grad Universitar din București, iar în anul 1983 a primit diploma de Doctor în teologie al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena, în urma susţinerii tezei de doctorat cu titlul „Biserica în epoca Epistolelor Pastorale”, sub îndrumarea Prof. Savvas Agouridis.

Părintele Constantin Coman este Profesor universitar la Catedra de Teologie Biblică – Disciplina Studiul Noului Testament, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din cadrul Universității din București. De asemenea, este consilier de specialitate – carte teologică – la Editura Bizantină. Slujeşte ca preot la Parohia „Sfinţii Voievozi” din Bucureşti. Are numeroase participări la congrese, seminarii, simpozioane internaţionale și naţionale pe teme biblice şi pe teme teologice.

Pe plan misionar, este preocupat de misiunea creştină în rândul tinerilor, mai ales al studenţilor din centrul universitar Bucureşti – având numeroase conferinţe, întâlniri cu studenţii din diferite facultăţi, participări la emisiuni radio şi Tv. A participat, de asemenea, la conferinţe şi întruniri cu tinerii în multe centre universitare din ţară: Iaşi, Bacău, Suceava, Galaţi, Constanţa, Craiova, Timişoara, Alba Iulia etc.

În calitate de preşedinte al Asociaţiei creştine „Sfântul Grigorie Palama”, a avut iniţiativa şi a coordonat ridicarea bisericii cu hramul „Sfântul Grigorie Palama” în campusul universitar al Politehnicii din Bucureşti, biserică sfinţită pe 26 octombrie 1999 de Sanctitatea Sa Bartholomeu I, Patriarh Ecumenic şi de Preafericirea Sa, Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomâneA sprijinit manifestările organizate de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din Romania.

Citește despre: