„Pentru aceia să mergeți la Referendum, nu pentru păcatele mele!” – Arhimandrit Hrisostom Rădășanu

Pentru Sfinții la care v-ați plecat genunchii atunci când ați avut greutăți, pentru aceia să mergeți la Referendum, nu pentru păcatele mele.

Un lucru care se va întâmpla zilele acestea, înainte de Referendum, este acela că vor fi scoase la iveală foarte multe dintre păcatele creștinilor și în special ale noastre, ale preoților. Se va vorbi despre mașinile noastre, despre vilele noastre, despre salariile noastre, despre felul în care ne îmbrăcăm, despre ciudățeniile noastre, despre lucrurile pe care le facem.

Nu uitați că, în primul rând, aceasta nu are nimic de a face cu adevărul că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie; sunt două teme distincte. În al doilea rând, dacă noi suntem considerați nevrednici pentru că suntem greșelnici – și suntem – de dragul Părintelui Cleopa de la Sihăstria, mergi la Referendum! Lasă păcatul meu și du-te de dragul Părintelui Paisie, care în timpul comunismului știa să pună cuvânt de mângâiere acolo unde feciorii celor care ne băgau în închisori astăzi ne judecă. De dragul Părintelui Teofil Părăianu, care l-a cunoscut pe Părintele Arsenie Boca și a vorbit despre momentele acestea prin care trecem. De dragul Părintelui Dumitru Stăniloae; trei ani de zile a făcut pușcărie pentru un astfel de popor. Pentru un Petre Țutea, pentru un Nicolae Steinhardt, pentru toți aceia știuți și neștiuți care au înfundat pușcăriile comuniste, pentru Sfinții la care v-ați plecat genunchii atunci când ați avut greutăți, pentru aceia să mergeți la Referendum, nu pentru păcatele mele, nu pentru greșelile mele. Aduceți-vă aminte că Părintele Iustin Pârvu acum câțiva ani a trecut la Domnul și, dacă ar fi fost în mijlocul vostru, popor al lui Dumnezeu, ce ți-ar fi spus?

De la același autor

Ultimele din categorie