Poate fi aspectul fizic o piedică în urcuşul nostru duhovnicesc?

Întreabă preotul

Poate fi aspectul fizic o piedică în urcuşul nostru duhovnicesc?

    • Poate fi aspectul fizic o piedică în urcuşul nostru duhovnicesc?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Cristina
întreabă:

Doamne ajută! Părinte, nu de puține ori m-am plâns despre felul în care arăt, poate pentru că am mai avut probleme cu greutatea şi, în acelaşi timp, pentru că am fost aspru criticată. Întotdeauna mi-am spus că nu e bine ceea ce fac, pentru că îmi trag singură osândă asupra mea. Considerați că am greşit foarte tare? Ce aş putea să fac pentru a mă împăca cu mine şi pentru a nu mai uita sensul frumos al vieții? Bucurie sfântă!

4 Martie 2016

Soră Cristina, evident că aspectul fizic nu ne ajută la dobândirea mântuirii. Ba uneori ne poate „încurca”. Frumusețea fizică, dacă nu e însoțită de una duhovnicească, poate aduce mândrie, autosuficiență. Atunci când suntem nemulțumiți de modul cum Domnul ne-a lăsat să arătăm, păcătuim, ne răzvrătim împotriva rânduielilor Sale.

Nu toți sfinții s-au bucurat de sănătate fizică, ba unii chiar au suferit de boli grave, dar asta nu i-a împiedicat să se mântuiască.

Să subliniem că sfinții, sfintele, nu și-au pus încrederea în aspectul lor fizic, ci în comoara duhovnicească: aceasta le-a asigurat șederea în lumina și iubirea Preasfintei Treimi.

Sănătate și bune doriri,

pr. Mihail 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: