Pot trece persoane de alte credințe în pomelnicul pentru adormiți?

Întreabă preotul

Pot trece persoane de alte credințe în pomelnicul pentru adormiți?

    • Pot trece persoane de alte credințe în pomelnicul pentru adormiți?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Iulia
întreabă:

Având 10 ani peste hotarele tării, s-a întâmplat să treacă la Domnul suflete de care m-am atașat emoțional și mă simt datoare să le pomenesc în scris la pomelnic pentru parastas sau in rugăciunea personală. Este corect ceea ce fac daca vorbim de catolici sau „indiferenti de cele sfinte"?

7 Septembrie 2015

Soră Iulia,

După rânduiala Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, în pomelnicul pe care-l dăm la Sfânta Liturghie sau la parastas, trebuie să trecem doar pe cei botezați, creștin ortodocși. Dar, pe ceilalți adormiți îi poți pomeni în rugăciunile personale. Oricum, dragostea și neuitarea pentru ei te face să-i porți pe toți într-un pomelnic al inimii și Domnul văzând prețuirea pentru ei, nădăjduim să-i miluiască după a Sa îndurare.

Cu admirație pentru atenția și dragostea pe care o arăți celor repausați,

Pr. Mihail

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: