PS Nichifor Botoșăneanul a slujit în Parohia „Învierea Domnului” – Cimitir „Buna Vestire” din Iași
În Duminica a 33-a după Rusalii, prima duminică a Triodului, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Învierea Domnului” – Cimitir „Buna Vestire” din Iași, Protopopiatul Iași 2.
Numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Învierea Domnului” – Cimitir „Buna Vestire” din Iași în prima duminică a Triodului. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au avut ocazia să asculte predica în care ierarhul a prezentat unele învățăturile duhovnicești desprinse din Pilda Vameșului și a Fariseului:
În fiecare dintre noi trebuie să fie un dor de schimbare, de a împlini în noi chipul lui Dumnezeu și chipul sfântului. În măsura în care ne vedem și ne cercetăm în oglinda inimii noastre nedesăvârșiți, slăbănogiți, cu ușurință a ne îndreptăți pe noi înșine, în aceeaşi măsură suntem chemați să râvnim schimbarea, ceea ce înseamnă să strigăm către Domnul: „Doamne, ajută-mă! Ajută-mă ca viața mea să aibă rost, să aibă miez, să devin om puternic în a împlini adevărul și dragostea pe pământ. Ajută-mă să te cunosc și să mă cunosc”. Și prin această dorință și prin acest dor de schimbare, Dumnezeu începe să lucreze în inima noastră ceva mai adânc. Să ne arate cum să ne schimbăm, să ne dea și puterea ca să ne schimbăm.
Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși ca, odată cu intrarea în perioada Triodului, să se pregătească duhovnicește pentru a întâmpina cu bucurie începerea Postului Mare, un urcuș spiritual către Învierea Domnului.
Scurt istoric
Biserica Parohiei „Învierea Domnului” - Cimitir Buna Vestire - Iaşi a fost ridicată între anii 1998-2002 sub îndrumarea pr. Dan Pălănceanu şi pr. Mihail Adeodatus Ungureanu. Între anii 2002-2009, sub coordonarea pr. paroh Dumitru Cioban, s-au finalizat lucrările interioare, exterioare şi acoperişul sfântului lăcaş prin jertfă şi dăruirea credincioşilor din parohie, precum şi a altor donatori.
În data de 25 octombrie 2009, a fost oficiată slujba de sfinţire a bisericii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor de 16 preoţi şi diaconi.