PS Părinte Macarie: „Copiii Cameliei Smicală din Finlanda s-au întors acasă la mama lor!”

Iată acum cu toții, aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, deoarece copiii Mihaelei Camelia Smicală s-au întors acasă la mama lor. S-au întors acasă pentru 6 luni, însă sunt mari șanse să rămână definitiv, așa cum este firesc, alături de mama lor.

Preaiubiții mei,

împreună ducem durerile și necazurile, împreună împărtășim și veștile bune. După cum prea bine știm, sora noastră Camelia Mihaela Smicală din Finlanda, a trecut prin dureri și chinuri, pe care numai o mamă le poate înțelege și întrezări. Timp de peste 5 ani, timp de peste 2000 de zile, această mamă și-a simțit în fiecare zi inima sfâșiată de durerea despărțirii forțate de copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra. În această vreme și inima noastră a fost sfâșiată alături de inima acestei mame greu încercate. Ne-am rugat împreună cu ea, am pus umărul în purtarea crucii suferinței și am cerut ajutorul Preamilostivului Dumnezeu.

Iată acum cu toții, aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, deoarece copiii Mihaelei Camelia Smicală s-au întors acasă la mama lor. S-au întors acasă pentru 6 luni, însă sunt mari șanse să rămână definitiv, așa cum este firesc, alături de mama lor. Noi aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, fiindcă s-a milostivit în aceste timpuri grele și spre această greu încercată mamă. Am simțit și simțim cu toții de la mic la mare și de la mare la mic aceste raze de lumină și adiere mângâietoare după furtuni cumplite.

De aceea, îi mulțumim laolaltă Preamilostivului Dumnezeu!

M-am auzit aseară la telefon cu sora noastră și fiica noastră în Hristos, Camelia Mihaela și cu copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra, cum spunem noi îndeobște, cu Mihai și Maria, care sunt fericiți acasă lângă mama lor. Așadar, se cuvine să mulțumim Domnului, pentru că ne-a adus atâta mângâiere și alinare și să cerem în continuare să ajute toate familiile greu încercate de pretutindeni.

Îi mulțumim Domnului și cerem în continuare ajutorul pentru toți cei care sunt în acest necaz al separării, fie prin divorț, fie prin măsurile luate de serviciile sociale, fie în alte împrejurări grele.

De aceea vă propun ca acum la final să rostim două rugăciuni din cartea de rugăciuni a Episcopiei noastre a Europei de Nord, pe care le-am alcătuit în mod deosebit pentru trăinicia familiei.

*** Cuvântul PS Părinte Macarie, rostit după Sfânta Liturghie săvârșită în Paraclisul Episcopal din Stockholm, sâmbătă, 6 martie 2021

Vezi cuvântul VIDEO integral, aici: PS Macarie: „Copiii Cameliei Smicală din Finlanda, Mihai și Maria, s-au întors acasă la mama lor!”

De la același autor

Ultimele din categorie