Să-l cinstești pe vrăjmașul tău!
Pe vrăjmașul nostru (omul care ne face rău) să-l ridicăm la înălțime, iar noi, la picioarele lui; să-L rugăm pe Dumnezeu să-l ierte. Să-l cinstești pe vrăjmașul tău. Credința noastră nu este ceva sec, ci înseamnă a nu strica inima celuilalt.
Să nu-ți faci din răutate o proprietate, să nu o cultivi, căci înseamnă necredință. Dacă crezi, ești menținut într-o logică normală, dacă ceva nu-ți reușește așa cum îți dorești, îngroapă învinuirea celorlalți. Se interzice cu asprime (să arunci vina asupra altora, ca un copil).
Pe vrăjmașul nostru (omul care ne face rău) să-l ridicăm la înălțime, iar noi, la picioarele lui; să-L rugăm pe Dumnezeu să-l ierte. Să-l cinstești pe vrăjmașul tău. Credința noastră nu este ceva sec, ci înseamnă a nu strica inima celuilalt. Cu cât crezi mai mult în Dumnezeu, cu atât nu vrei să vatămi sufletul celuilalt. Nu spune Scriptura „Rugați-vă pentru cei ce vă prigonesc”? Dacă vei primi iluminare de sus, să spui: „Ah, Dumnezeul meu!”. Vei suferi și vei plânge pentru Evanghelie.
(Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre: Anastasie Malamas, Traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 26)
Toată viața cădem și ne ridicăm, ne poticnim și ne îndreptăm
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro