Salată verde cu piept de pui

Stil de viaţă

Salată verde cu piept de pui

Salatele ne scot din impas atunci când suntem prea obosiți după o zi de muncă pentru a găti ceva elaborat. În plus, au puține calorii și se digeră repede.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g de piept de pui fără os
  • un sfert de salată verde
  • o mână cu rucola
  • o mână cu valeriană
  • o mână cu spanac baby
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o legătură cu mărar verde
  • un cartof (opțional)
  • sare, piper după gust
  • o lingură cu suc de lămâie
  • 130 g de iaurt gras
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline presat la rece.

Pieptul de pui se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill, până când se rumenește ușor pe ambele părți.

Cartoful se poate pune la copt sau la fiert.

Între timp se prepară salata.

Amestecați într-un bol salata verde tăiată fâșii subțiri cu rucola, spanacul și valeriana. Adăugați mărarul și pătrunjelul tocate grosier, asezonați cu sare, suc de lămâie și ulei de măsline.

Când pieptul de pui este gata, se scoate pe un tocător și se lasă pentru 10 minute să se odihnească, după care se taie cuburi sau fâșii subțiri și se pune în salată. 

Cartoful se curăță de coajă, se taie cuburi și se adaugă și el în salată.

Se adaugă iaurtul, se amestecă și se servește salata ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: