Salată cu piept de pui și fasole roșie
Mai sănătoasă decât fasolea albă datorită antioxidanților pe care îi conține, fasolea roșie sau cea neagră nu ar trebui să lipsească din alimenația nimănui, inclusiv a persoanelor care se luptă de kilogramele în plus.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o bucată de piept de pui de mărimea unei palme
- jumătate de ardei gras mare, cărnos, roșu, tocat cubulețe
- 100 g de porumb dulce fiert, clătit și bine scurs
- jumătate de căpățână de salată verde mare tăiată fâșii
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper, după gust
- o lingură cu iaurt fără zahăr
- un cățel de usturoi pisat fin
- 1-2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors.
Pieptul de pui se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill neaderentă (fără ulei) sau se fierbe cu puțină sare.
Între timp, omogenizați într-o ceașcă usturoiul cu uleiul, sucul de lămâie și un strop de sare. Se adaugă și un praf de piper și se amestecă din nou.
Când pieptul de pui este gata se taie cubulețe și se pune într-un bol. Se adaugă ardeiul gras, fasolea, salata și porumbul.
Se toarnă deasupra sosul de usturoi și se amestecă.
Consumați salata proaspăt preparată, ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro