Beneficiile uleiului esențial de pin

Uleiul esențial de pin se folosește pentru tratarea unei game largi de afecțiuni sub diverse forme precum inhalațiile, aromoterapia, intern, masaj, baie sau comprese.

Beneficiile pe care acest ulei le aduce organismului se datorează proprietăților sale antigripale, antiinflamatoare, antiseptice, antilitiazice, antitusive, bacteriostatice, bronhodilatatoare, calmante, tonice, detoxifiante,  antiastmatice, antistres, antifungice, rubefiante, diuretice, analgezice, stimulent al corticosuprarenalelor.

Astfel, uleiul esențial de pin este recomandat în tratarea afecțiunilor:

  • căilor respiratorii (bronșită, traheită, pneumonale, gripă, răceală, sinuzită, guturai, rinită, tuberculoză, astm, gripă)
  • tractului urinar (cistită, pielită, colecistită, prostatită)
  • reumatismale (gută, reumatism, artrită, periartrită)
  • sexuale (impotență, frigiditate)
  • gastrice (dureri, crampe intestinale, gastralgii)
  • nervoase (astenie, epuizare nervoasă, anxietate, debilitate,  timiditate excesivă)
  • dermatologice (acnee, mâncărimi, psoriazis, eczeme, scabie, răni, purici, păduchi, tăieturi, furuncule, sindromul piciorului de atlet).

Pe lângă acestea, uleiul se mai folosește și pentru tratamentul litiazei biliare, a slăbiciunii, rahitismului, hiperhidrozei plantare, circulației periferice deficitare, toxiinfecției alimentare, entorse, întinderi de ligamente și alergii.

Persoanele care suferă de probleme renale, hipertensiune și copiii sub vârsta de 3 ani nu vor administra intern ulei esențial de pin. Nu depășiți doza recomandată de medic deoarece supradozajul poate cauza probleme renale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie