Remedii naturiste pentru stimularea bilei

Stresul, excesul de grăsimi sau oboseala pot determina dezechilibre ale funcționării bilei, fapt care poate declanșa dureri în partea dreaptă, sub coaste, și o funcționare greoaie a ficatului și a digestiei.

Pentru a preveni sau reveni la o bună funcționare a bilei, este recomandat să introduceți în dieta dumneavoastră următoarele remedii:

  1. infuzia de albăstrele - se prepară dintr-o lingură de flori uscate la o cană cu apă fierbinte;
  2. infuzia de mentă - se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte;
  3. infuzia de flori de salcâm - se prepară adăugând 2 linguri de flori uscate la o cană cu apă clocotită;
  4. decoctul de brusture - 2-4 linguri de rădăcină mărunțită, uscată, se fierbe într-un litru de apă, la foc mic, cu vasul acoperit pentru 15-20 de minute. Se consumă 3 căni pe zi;
  5. tinctura de gălbenele - se administrează câte o linguriță diluată în puțină apă, de 3 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de fiecare masă principală, timp de 21 de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie