Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel

Stil de viaţă

Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel

  • Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel
   Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel

   Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel

Plantă aromatică folosită în gastronomie, pătrunjelul este bogat în clorofilă și calciu, vitamina C și vitamine din complexul B.

Clorofila este unul dintre cei mai importanți compuși ai frunzelor de pătrunjel, având rol detoxifiant, antibacterian, antifungic. Inhibă răspândirea bacteriilor, a ciupercilor și stimulează sistemul imunitar.

Vă prezentăm astăzi doar cinci dintre beneficiile pe care consumul acestei plante le aduce sănătății.

 1. Menține sănătatea și elasticitatea vaselor de sânge.
 2. Îmbunătățește digestia proteinelor și a grăsimilor, favorizează absorbția intestinală, prin stimularea funcției ficatului.
 3. Scade nivelul de colesterol.
 4. Inhibă formarea tumorilor și are proprietăți anticancerigene și antioxidante.
 5. Este un bun fitohormon feminin, stimulând producția de estrogen și restabilind circulația sangvină normală la nivelul uterului, combate sindromul premenstrual și simptomele menopauzei piele uscată, iritabilitate, căderea părului. Reglează ciclurile menstruale datorită apiolului  – componentă a estrogenului, iar echilibrul hormonal al organismului se realizează prin intermediul acizilor grași volatili.

Ideal este să consumați cel puțin o legătură de pătrunjel verde în fiecare zi.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: