Trei măști naturale pentru creșterea părului

Căderea părului nu mai este doar o problemă a vârstei, aceasta putând surveni în urma stresului, dereglărilor hormonale, în urma unor tratamente, afecțiuni sau a unei diete dezechilibrate.

Astfel, pentru a preveni sau remedia aceasă situație, puteți prepara și folosi următoarele măști naturale pentru păr:

  1. masca cu ulei de ricin - se amestecă până la omogenizare 2 lingurițe de ulei de ricin, 10 picături de vitamina A uleioasă, conținutul a 5 capsule de vitamina E, o lingură de miere de albine și zeama de la o jumătate de lămâie de mărime medie și se aplică pe părul uscat (toată lungimea) timp de 30 de minute, până la 2 ore, acoperind părul cu o folie de plastic și un prosop fierbinte, după care șamponați și clătiți bine. În funcție de lungimea părului, puteți ajusta cantitățile ingredientelor. Masca are efect hrănitor, hidratant și emolient, fiind recomandată tuturor tipurilor de păr;
  2. masca cu avocado - este recomandată în special persoanelor care au părul uscat sau deteriorat. Pentru preparare aveți nevoie de un avocado copt, pe care îl faceți piure, adăugând o linguriță sau două de miere de albine. Dacă părul este extrem de uscat, mai puteți adăuga o lingură de ulei de argan. Când ați obținut un amestec omogen, aplicați pe toată lungimea părului pentru 1-4 ore, acoperind părul cu o folie de plastic și un prosop fierbinte, după care șamponați și clătiți bine. Masca este intens hidratantă, emolientă și hrănitoare. Se poate aplica de 3 ori pe săptămână până părul își revine și o dată pe săptămână pentru întreținere. Dacă folosirea fructului întreg vă provoacă probleme, puteți folosi direct uleiul de avocado, 1-2 linguri;
  3. masca cu muștar - se prepară din 2 linguri de pudră de muștar, 2 linguri de apă caldă, un gălbenuș de ou, 2 lingurițe cu ulei de măsline, 2 linguri de miere de albine. După omogenizare, amestecul se aplică doar la rădăcina firului de păr, masând ușor, după care se înfășoară scalpul cu o folie de plastic și un prosop fierbinte, pentru o oră. După ce timpul s-a scurs, șamponați până ce uleiurile și oul sunt eliminate din păr, clătiți bine și la urmă turnați un amestec din 2/3 apă rece și 1/3 oțet de trandafir pentru a da strălucire părului și a stimula circulația la nivelul rădăcinii de păr. Masca stimulează rădăcina firului de păr, hrănește, ajută la combaterea mătreții, reglează nivelul de sebum și se poate aplica de până la 2 ori pe săptămână.

Pentru a observa primele rezultate, este necesară utilizarea măștilor timp de cel puțin 2-3 luni.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie