Trei remedii pentru a scăpa de bătături

Bătăturile reprezintă acele zone ale pielii îngroșate, întărite și moarte, care se formează pentru a proteja pielea și structurile de sub piele împotriva traumatismelor, frecării sau presiunii.

Pentru a remedia această problemă, care poate deveni dureroasă și poate cauza complicații, precum infecții la nivelul pielii, osului sau articulației, vă propunem astăzi 3 remedii naturale, respectiv:

  1. ceaiul de mușețel - faceți o infuzie concentrată de ceai din flori de mușețel (5 linguri de plantă la 500 ml de apă fierbinte), lăsați 5-10 minute la infuzat, apoi strecurați și adăugați în 2 litri de apă caldă, dar nu fierbinte, și țineți-vă picioarele la înmuiat pentru 15-20 de minute, iar la sfârșit îndepărtați ușor cu ajutorul unei pietre ponce bătătura, având grijă să nu provocați durere sau sângerare. La final, spălați piciorul cu apă caldă și săpun;
  2. sucul de lămâie - pisați 5-6 tablete de asipirină și amestecați cu suc de lămâie până obțineți o pastă, pe care apoi o aplicați pe zona afectată. Înfășurați zona cu o folie de plastic și lăsați să acționeze pentru 10 minute, după care îndepărtați ușor bătătura cu ajutorul unei pietre ponce;
  3. bicarbonatul de sodiu - adăugați în 2 litri de apă caldă 3 linguri de bicarbonat de sodiu și folosiți această soluție pentru a vă înmuia picioarele. Îndepărtarea bătăturilor se va realiza apoi mult mai ușor.

Pentru a beneficia și de un efect antibacterian puternic, adăugați în apa folosită la înmuiatul picioarelor și 3-4 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Pentru a preveni formarea bătăturilor, purtați încălțăminte adecvată (nu prea largă sau prea strâmtă), folosiți mănuși, genunchiere sau cotiere ori de câte ori este nevoie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie