Schiarhimandritul Gabriel Bunge – profil biografic

Documentar

Schiarhimandritul Gabriel Bunge – profil biografic

    • Schiarhimandritul Gabriel Bunge – profil biografic
      Gabriel Bunge în vizită la Mănăstirea Sihăstria Putnei

      Gabriel Bunge în vizită la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Schiarhimandritul Gabriel Bunge este un cunoscut teolog din Elveția, specialist în Patrologie, doctor în Filosofie și Teologie. Fost călugăr benedictin, a trecut la Ortodoxie, fiind primit în Biserica Ortodoxă pe 27 august 2010. Este renumit pentru studiile sale închinate lui Evagrie Ponticul şi învăţăturii ascetice a acestuia.

Părintele Gabriel Bunge s-a născut în 1940, la Köln. Tatăl său era luteran, iar mama catolică. La 22 de ani s-a alăturat ordinului benedictin din Franța. În 1972 a fost hirotonit preot. A petrecut mulți ani studiind lucrările lui Evagrie Ponticul.

Este autor al cărților Practica rugăciunii personale după tradiția Sfinților Părinți sau Comoara în vase de lut, Icoana Sfintei Treimi a cuviosului Andrei Rubliov sau «Celălalt Paraclet», Mânia și terapia ei după avva Evagrie Ponticul sau Vinul dracilor și pâinea îngerilor, Paternitatea duhovnicească și altele.

Din 1980, a trăit în Schitul Sfânta Cruce, în cantonul elvețian Ticino, după vechea rânduială benedictină.

După 30 de ani de viață pustnicească în munții Elveției, Părintele Gabriel Bunge a trecut la Ortodoxie, fiind primit în Biserica Ortodoxă pe 27 august 2010.

Părinte Gabriel continuă să-și trăiască viața pustnicească în micul său schit din Elveția, nu folosește internetul și singura cale de a comunica cu el este prin telefon.

Citește despre: