Scorţişoara, posibil remediu contra bolii Alzheimer

Stil de viaţă

Scorţişoara, posibil remediu contra bolii Alzheimer

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea California (SUA), doi compuşi din scorţişoară, care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic, ar putea conferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer.

Astfel, cei doi compuşi pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină  tau, care declanşează această maladie neurodegenerativă la nivelul creierului.

Proteinele tau formează acumulări şi depozite odată cu înaintarea în vârstă, iar pacienţii cu Alzheimer prezintă mai multe astfel de depozite în comparaţie cu persoanele sănătoase.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, că cei doi compuşi previn  aceste acumulări, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.

Totuşi, savanţii americani consideră că mai au "mult drum de parcurs înainte de a şti cu certitudine că această metodă va funcţiona”.

Citește despre: