Se mănâncă de dulce în miercurea și vinerea din Săptămâna Albă?
Doamne, ajută!, preacuvioși și preacucernici părinți! Doresc să vă adresez o întrebare referitor la postul Paștilor, care se apropie curând. Mărturisesc, căindu-mă, că nu am ținut rânduiala în ceea ce privește lăsatul secului. Aș dori, ca de anul acesta, cu ajutorul Domnului, să urmez rânduiala Bisericii și să fac întocmai cum i se cere creștinului. Concret, s-a lăsat sec de carne, iar în duminica următoare vom avea lăsatul secului de brânză. Între cele două săptămâni menționate este permis să se consume alimente de dulce? În calendarul creștin scrie că în zilele aliturgice de miercuri și vineri vom avea dezlegări la brânză, lapte și ouă, așa este? Nu sunt exagerat de preocupat de această chestiune, doar că aș dori să dau ascultare și să țin postul așa cum este lăsat. Sunt convins că postul este înfrânare de la mâncăruri, dar mai ales de la hulă, vorbă deșartă, batjocură, desfrânări și alte păcate de care suntem robiți. Dumnezeu să ne ajute pe toți să punem început de pocăință! Numai bine și post binecuvântat!
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
De ce în post nu mâncăm alimente de origine animală?
Mierea de albine este sau nu de post?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Dumitru,
Dacă respecți îndrumările tipiconale din calendar este foarte bine. Acolo sunt date lămuriri în ceea ce privește postul și dezlegările lui. Bine este să-ți cauți un părinte duhovnic care să te povățuiască în toate aspectele vieții duhovnicești. Duhovnicul este absolut necesar pentru că altfel există riscul de a ne rătăci, povățuindu-ne după mintea noastră.
Domnul să te binecuvinteze!