Se poate face cununia religioasă pe 7 iunie 2020?

Întreabă preotul

Se poate face cununia religioasă pe 7 iunie 2020?

    • Se poate face cununia religioasă pe 7 iunie 2020?
      Foto: Benedict Both

      Foto: Benedict Both

Alina
întreabă:

Saru’mana părinte ! Se poate oficia cununia religioasă pe data de 7 Iunie 2020? Ce trebuie făcut pentru a primi dispensa ? Dispensa e doar pentru o biserica anume? Mulțumesc! Doamne ajută!

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Februarie 2019

Doamne, ajută!

Alina, în link-ul de mai jos ai toate intervalele din 2020 în care nu se fac nunți. În ajunul și ziele de praznic împărătesc nu se fac nunți. Pe 7 iunie 2020 (duminică) este Pogorârea Duhului Sfânt. Deci pe 6 și 7 (și 8 -  de Sfânta Treime) iunie NU se fac cununii.

Ai dreptul să soliciți dispensă însă nu este obligatoriu să o și primești. Ierarhul locului decide! Dispensa este valabilă pentru biserica unde se săvârșește slujba în sensul că preotului respectiv i se oferă posibilitatea de săvârși (în cazul acesta) Taina Sfintei Cununii într-o zi în care norma canonică a Bisericii interzice acest lucru.

Pentru a evita fel de fel de situații neplăcute, recomandarea mea este să schimbați data nunții. 

Sfătuiți-vă cu preotul paroh/duhovnic sau de la biserica unde vreți să faceți Sfânta Cununie.

Toate cele bune!

https://doxologia.ro/cand-nu-se-fac-nunti-anul-2020

pr. Andrei 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: