Sfânta Parascheva – ajutor și călăuză pe drumul meu spre mănăstire

Minuni - Vindecări - Vedenii

Sfânta Parascheva – ajutor și călăuză pe drumul meu spre mănăstire

    • drum asfaltat
      Sfânta Parascheva – ajutor și călăuză pe drumul meu spre mănăstire / Foto: Oana Nechifor

      Sfânta Parascheva – ajutor și călăuză pe drumul meu spre mănăstire / Foto: Oana Nechifor

Mă aflam la ocazie, în drumul meu spre mănăstirea la care mă spovedeam şi unde se afla duhovnicul meu. Afara era o vreme ploioasă, aveam şi un bagaj mare şi în plus era spre seară şi eram contra cronometru - îmi doream să ajung în timp util la camera de spovedanie înainte ca preotul să încheie programul şi sa plece.

Văzând că maşinile circulă sporadic şi nu oricine e dispus să mă ia la ocazie, am început să mă rog Sfintei Parascheva: „Sfântă, te rog, trimite-mi o maşină pentru că trebuie să ajung la mănăstire”. Aşa insistam în sinea mea. La scurt timp apare o maşină. O fată de confesiune neo-protestantă a oprit maşina în dreptul magazinului în fața căruia mă aflam, a intrat acolo preț de câteva momente şi a ieşit. M-a întrebat dacă merg la mănăstire şi dacă vreau să mă ducă ea până acolo. Am acceptat. Pe drum ea a rupt tăcerea spunându-mi urmatoarele cuvinte:

„Pe tine te iubeşte Dumnezeu dacă m-a scos din casa special pentru tine. Pentru că, uite ce s-a întâmplat: stăteam în casă linistită şi, dintr-o dată, am simțit nevoia să pun mâna pe cheile de la maşină şi să vin până la magazin. Dar nu aveam niciun motiv să fac asta. Ai văzut că nu am stat mult înăuntru, nu aveam nimic de cumpărat de fapt. Dar cand te-am văzut în fața magazinului, am înțeles că ăsta trebuie sa fie motivul pentru care eu a trebuit să ies din casă - să te duc pe tine la mănăstire. În plus, eu stau foarte aproape de magazin, nici nu era nevoie să iau masina chiar de aş fi avut ceva de cumpărat.”

Aşa am văzut că Sfânta Parascheva aude rugăciunile şi ne ajută, chiar fiind păcătoşi şi nemeritând multe lucruri.

(Mărturie trimisă redacției Doxologia de Valentina din Alba Iulia)