„Sfânta Xenia m-a ajutat să-mi găsesc un loc de muncă și să mă căsătoresc”

Minuni - Vindecări - Vedenii

„Sfânta Xenia m-a ajutat să-mi găsesc un loc de muncă și să mă căsătoresc”

    • Sfânta Xenia
      „Sfânta Xenia m-a ajutat să-mi găsesc un loc de muncă și să mă căsătoresc” / Foto: Oana Nechifor

      „Sfânta Xenia m-a ajutat să-mi găsesc un loc de muncă și să mă căsătoresc” / Foto: Oana Nechifor

Timp de mai bine de un an am încercat să-mi găsesc un nou loc de muncă, însă fără succes. Toți potențialii angajatori mă întrebau de ce am plecat de la vechiul loc de muncă, iar eu nu aveam un răspuns care să fie pe placul lor. La un moment dat, „din întâmplare” am dat peste o cărticică, Viața și acatistul Sfintei Xenia. Pe atunci nu știam nimic despre ea, atât doar că la un moment dat am auzit pe o prietenă pomenind despre ea, așa că mi-a trezit interesul.

Era prin 2009 când am fost concediat subit. Lucram pentru niște străini, care mi-au zis doar atât: „Nu suntem mulțumiți de munca ta, vrem să pleci”. În acele momente nu am avut putere să mă opun, pentru că în același timp mai treceam printr-o încercare: tocmai mă despărțisem de prietena mea și eram foarte trist.

Timp de mai bine de un an am încercat să-mi găsesc un nou loc de muncă, însă fără succes. Toți potențialii angajatori mă întrebau de ce am plecat de la vechiul loc de muncă, iar eu nu aveam un răspuns care să fie pe placul lor.

La un moment dat, „din întâmplare” am dat peste o cărticică, Viața și acatistul Sfintei Xenia. Pe atunci nu știam nimic despre ea, atât doar că la un moment dat am auzit pe o prietenă pomenind despre ea, așa că mi-a trezit interesul.

I-am citit viața și minunile, i-am citit acatistul. Și a fost exact cum scrie în carte: tot „întâmplător” am intrat în vorbă cu un prieten pe care nu-l mai întâlnisem de mult și care, tot discutând cu el, mă întreabă la un moment dat dacă n-aș fi interesat să mă recomande la șefa lui. Îi zic că da și peste o zi mă sună șefa lui să mă cheme la interviu. Nu-mi puneam speranțe prea mari, cerințele pentru postul respectiv erau destul de mari. Dar cum nu aveam ce pierde, mă duc, dau interviul și, spre surprinderea mea, după o discuție scurtă mi se face pe loc o ofertă. Evit să le dau un răspuns imediat, pentru că deși oferta era foarte bună, postul foarte bun, trebuia să mă mut într-un alt oraș. Neavând alternative, după câteva zile îi sun să le spun că accept. Mă cheamă din nou și chiar dacă data trecută îmi făcuseră o ofertă fermă de angajare, acum vor să dau totuși un test tehnic. Rezultatul a fost peste așteptările mele și ei, de asemenea, s-au arătat foarte mulțumiți.

Lucrez și în prezent pentru ei (sunt 6 ani de atunci) și condițiile sunt mult mai bune decât la vechiul loc de muncă. Și asta nu e tot: la scurt timp după ce m-am mutat în noul oraș am cunoscut-o și pe soția mea.

Mulțumesc Sfintei Xenia și bunului Dumnezeu pentru ajutorul primit!

(mărturie trimisă de D.M.)