Sfântul Efrem, în ajutorul unei familii care căuta o casă

Am îndrăznit să vă scriu, căci am văzut că aţi publicat pe site mărturii ale minunilor făcute de Sfântului Mare Mucenic Efrem şi doresc ca şi noi să mulţumim sfântului pentru toate, prin a mărturisi minunile sale din viaţa noastră.

În anul 2014 am primit cadou, de la o cunoştinţă, o icoană pictată în ulei a Sfântului Mare Mucenic Efrem. Mare bucurie a fost pentru mine. Aşa am prins drag de el. Tot în acelaşi an, am ajuns în Grecia, la Nea Makri, la Sfânt acasă, ceea ce a însemnat pentru noi o bucurie imensă. În anul 2015 ne-am hotărât să ne cumpărăm o casă la ţară. Am început prin a căuta anunţuri pe internet, apoi am mers să le vedem pe toate.

Înainte de a pleca din casă m-am rugat Sfântului Efrem, spunându-i să ne ajute să găsim o casă care să fie pentru noi. În cele din urmă, am văzut şi ultima casă din lista noastră de anunţuri, cea mai „prăpădită”, dacă pot spune aşa. După ce am ajuns acasă şi am pus toate avantajele/ dezavantajele pe hârtie, am ales să o cumpărăm. Când ne-am întâlnit cu propietarii, mare mi-a fost bucuria să aflu că, soţia proprietarului se rugase şi ea Sfântului Efrem să vândă casa, căci aveau nevoie de bani pentru o problemă. Pentru noi, cumpărarea casei a fost minunea sfântului.

Apoi, după un timp, ni s-au furat banii pe care îi aveam pentru renovare. M-am rugat din nou sfântului, spunându-i că dacă el ne-a ajutat să o cumpărăm, să ne ajute să nu o lăsăm să se dărâme. Sfântul ne-a scos în cale oameni care ne-au împrumutat cu bani pentru renovare şi pe care i-am returnat imediat după ce am reuşit să îi strângem. Am vrut să îi mulţumim sfântului pentru ajutor şi i-am zis soţului să mergem în concediu la Cluj, unde ştiam că este papucul lui. Soţul mi-a zis că e prea lung drumul şi că nu vom reuşi să ajungem. Atunci, am hotărât să mergem într-un pelerinaj la Mănăstirea Râmeţ și am fost atât de surprinsă că am găsit papucul Sfântului aici că şi am putut să îi mulţumim.

Pentru mulţi, acestea vor fi doar coincidenţe, însă noi știm şi dăm mărturie că toate au fost minunile Sfântului Efrem care, de câte ori l-am chemat în ajutor, mereu ne-a ascultat. Celor care veţi citi aceste rânduri, vă spunem cu mâna pe inimă că, dacă vă veţi ruga Sfântului Efrem, el va mijloci mereu pentru voi înaintea Bunului Dumnezeu şi vă va ajuta mereu. Mulţumim, Sfinte Efrem, pentru toate, ştiute şi neştiute!

(Mărturie trimisă pe adresa redacției de către Milena B.)

Ultimele din categorie