Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor – „invitatul” Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou de anul acesta

27 Octombrie 2020 14:59 Creşterea copiilor

„Anul acesta, întrucât a fost proclamat «Anul omagial al pastorației părinților și copiilor» de către Patriarhia Română, ne-am gândit că este bine să aducem, ca „invitat” al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, și un alt sfânt, și anume Sfântul Stelian Paflagonul, de la Biserica Lucaci din București.” (Părintele Patriarh Daniel)

„Acest sfânt, despre care nu se știe exact timpul când a trăit, dar se presupune că a trăit în secolul al VII-ea, în timpul împăratului Heraclie al Bizanțului, a fost un ocrotitor al copiilor în timp de ciumă, a salvat o mulțime de copii și a adus mângâiere într-o mulțime de familii, care aveau copiii bolnavi. De aceea, în aceste zile, noi am avut binecuvântarea să cinstim odată cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și moaștele Sfântului Stelian.

Regretăm că, din cauza pandemiei, nu au putut participa anul acesta și credincioși din toată țara, ci numai locuitori ai orașului București. Totuși, noi îi prețuim pe toți cei care au avut în gând să vină la București și ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucurie și să ne ajute ca în anii următori să putem prăznui cu toată cuviința și libertatea ziua de pomenire a Sfântului Dimitrie cel Nou, spre slava Sfintei Treimi și spre a noastră mântuire! Amin!

(Părintele Patriarh Daniel)

Ultimele din categorie