Sirop de morcov pentru tratarea tusei
Morcovul este o legumă rădăcinoasă extrem de versatilă, aceasta putând fi încorporată în multiple preparate gastronomice care aduc beneficii sănătății.
125 g de morcov conțin vitamina B1, B2, B6, vitamina K, biotină, fibre, potasiu, tiamină, 52 de calorii, 0,3 g grăsimi, 88 mg de sodiu, 12,3 g de carbohidrați, 3,8 g de fibre, 5,8 g zaharuri, 1,2 g proteine, vitamina C (13%), calciu (4%) și fier (2%).
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 linguri cu miere de albine
- 500 g de morcov tânăr.
Fierbeți morcovii curățați în apă, până ce aceștia se înmoaie. Trageți vasul de pe foc, pasați morcovii până obțineți o pastă fină, omogenă.
Utilizați în acest proces și apa în care au fiert morcovii. Adăugați la final mierea, omogenizați și păstrați siropul într-un borcan din sticlă, la frigider.
Se administrează câte 4 linguri zilnic, în caz de:
- răceală
- gripă
- tuse
- astm
- mucus pulmonar
- bronșită.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro