Smoothie-ul de cătină combate oboseala

Stil de viaţă

Smoothie-ul de cătină combate oboseala

  • Smoothie-ul de cătină combate oboseala
   Smoothie-ul de cătină combate oboseala

   Smoothie-ul de cătină combate oboseala

Cătina este bogată în vitaminele A, C și E, enzime, uleiuri și are efecte antioxidante, emoliente, citoprotectoare, imunostimulatoare, vitaminizante, depurative, antiinflamatoare, anticancerigene, antiîmbătrânire, antibacteriene, astringente, antibiotice și cicatrizante.

Pentru prepararea rețetei de astăzi aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • jumătate de cană cu cătină proaspătă sau congelată
 • jumătate de centimetru de rădăcină de ghimbir curățată și tăiată felii
 • o linguriță de semințe de chia
 • un praf de sare de mare
 • 2 pahare cu apă plată
 • miere de albine organică (după gust, opțional).

Mixați ingredientele cu ajutorul unui blender și consumați imediat.

Pe lângă combaterea oboselii, consumând acest smoothie pielea dumneavoastră va primi nutrienții necesari pentru a-și păstra elasticitatea și a preveni formarea ridurilor, veți da jos mai ușor kilogramele în plus și nu veți duce lipsă de energie pe parcursul întregii zile.

*****

Consumul de cătină este recomandat în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, oculare, răceli, viroze respiratorii, pojar, afecţiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, surmenaj, ulcer gastric sau ateroscleroză.

Ghimbirul are proprietăți antiemetice, antivertiginoase, carminative, digestive, antialgice, antipiretice, revulsive, sedative, tonice, antiinflamatoare, energizante, stimulează circulația periferică deficitară, calmează tusea și stimulează transpirația. Consumul de ghimbir are un efect benefic asupra persoanelor care suferă de greață, vărsături, rău de mișcare, altitudine, mare, dispepsii, meteorism, răceală sau gripă.

Semințele de chia contribuie la formarea masei musculare și osoase, prevenind astfel osteoporoza, au efect antioxidant, antiinflamator, detoxifiant, energizant, protector și sunt bogate în fibre, minerale, proteine și antioxidanți.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: