Soția îl mângâie, îl ajută și îl bucură pe soț

Căsătorie

Soția îl mângâie, îl ajută și îl bucură pe soț

    • tineri privindu-se în ochi
      Soția îl mângâie, îl ajută și îl bucură pe soț / Foto: Pr. Benedict Both

      Soția îl mângâie, îl ajută și îl bucură pe soț / Foto: Pr. Benedict Both

Feminitatea soției se vădește prin capacitatea ei de a mângâia, de a încuraja și de a-l sprijini pe soț în clipele grele. Lângă o soție iubitoare, în sufletul soțului se potolește durerea provenită din dezamăgiri și eșecuri temporare. Încrederea sa în soț îi insuflă acestuia speranță și îi readuce bucuria vieții.

Fata, căsătorindu-se, devine soția alesului său. Ea părăsește casa părinților, acel stil de viață cu care s-a obișnuit din copilărie și, cu o încredere senină, îi dăruiește soțului viața sa. Sub legătura căsătoriei, soția primește protecția, îngrijirea și ocrotirea soțului.

Dacă soția vrea să fie fericită în familie:

Își iubește soțul. Dragostea soției pentru soț este garanția fericirii în familie. O soție iubitoare trezește în soțul său dorința de a-i fi protector, ocrotitor și devine sursă de bucurie sufletească pentru soț. Fiecare soție iubitoare pătrunde interesele soțului său, îi susține planurile. Când îi este greu, ea îl încurajează prin compasiune. Prin dragostea sa, îl orientează spre țeluri înalte, îi stimulează bărbăția și responsabilitatea, îi face viața frumoasă și îi înmoaie deprinderile mai grosolane și necizelate. Dragostea pentru soț o ajută pe soție să vadă în el chipul lui Dumnezeu, să-i ierte imperfecțiunile de caracter, să cedeze și să-l recunoască pe soț a fi capul familiei.

Îl cinstește pe soț, îl respectă și ascultă de el, recunoscându-l cap al familiei. Respectul o ajută pe soție să se poarte atent, cu grijă față de soțul ei.

Este credincioasă soțului. Fidelitatea este starea firească a soției într-o căsnicie adevărată. Izvor de puritate și de neprihănire, soția credincioasă nu permite necinstirea soțului și nici a sa prin cuvânt ori prin faptă.

Îngrijește căminul familial. Soția face ordine în casă, organizează mersul treburilor casnice, creează confortul...

Îl mângâie, îl ajută și îl bucură pe soț. Feminitatea soției se vădește prin capacitatea ei de a mângâia, de a încuraja și de a-l sprijini pe soț în clipele grele. Lângă o soție iubitoare, în sufletul soțului se potolește durerea provenită din dezamăgiri și eșecuri temporare. Încrederea sa în soț îi insuflă acestuia speranță și îi readuce bucuria vieții.

O soție bună este cel mai bun dar pentru un soț, îngerul său păzitor și sursă de binecuvântări nenumărate. Fericirea femeii este aceea de a da naștere vieții și de a fi izvor de iubire...

Vezi și: Soțul își iubește soția și îi dăruiește bucurie sufletească

Traducere și adaptare: