Despre sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este cea mai bogată în minerale dintre săruri, culoarea sa fiind primul indicator al compoziției variate.

În compoziția chimică a sării de Himalaya s-au identificat 84 de substanțe ușor asimilabile de organism, printre care și: clorura de sodiu, calciu, potasiu, magneziu, sulfați, hidrogen, litiu, beriliu, bor, oxigen, fluor, aluminiu, carbon, nitrogen, fosfor, sulf, titaniu, crom, scandiu, silicon, mangan, cobalt, nichel, zinc, seleniu, sulf, brom, argint, iod, platină, aur etc.

Între beneficiile consumului de sare roz amintim:

  • previne bolile cardiovasculare
  • previne bolile aparatului respirator
  • normalizează Ph-ul organismului
  • îmbunătățește calitatea somnului
  • previne deshidratarea
  • îmbunătățește funcțiile plămânilor
  • reduce semnele îmbătrânirii
  • previne durerile musculare
  • scade valorile tensiunii arteriale
  • curăță organismul de metalele grele
  • reface echilibrul electrolitic al organismului
  • reglează nivelul hidric la nivel celular
  • reduce refluxul acid
  • normalizează metabolismul
  • întărește sistemul osos
  • contribuie la absorbția nutrienților în intestine
  • previne apariția gușei
  • îmbunătățește circulația sangvină
  • elimină toxinele din organism.

Sarea roz de Himalaya este mai sărată decât alte săruri dar se utilizează la fel, beneficiile fiind însă mult sporite.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ultimele din categorie