Utilizări ale zațului de cafea

Dacă de obicei aruncați zațul de cafea, renunțați la acest obicei. Este timpul să aflați care sunt beneficiile utilizării lui! 

Vă prezentăm astăzi câteva dintre cele mai importante utilizări ale zațului de cafea.

  • Bogat în cofeină și grăsimi, zațul de cafea contractă vasele sangvine superficiale - capilarele sparte - atenuând aspectul roșiatic.
  • Masaj anticelulitic - stimulează circulația sangvină și contribuie la atenuarea aspectului de coajă de portocală a țesutului adipos, exfoliază pielea și o hidratează. Se aplică pe pielea umedă și se masează energic, folosind mișcări circulare.
  • Exfoliant pentru pielea feței - adăugați o linguriță cu ulei de migdale și masați pielea umedă, folosind mișcări circulare, ușoare, pe față, gât și decolteu. Clătiți cu apă rece.
  • Alungă cearcănele - aplicați un strat subțire de zaț de cafea sub ochi și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă rece.
  • Mirosuri neplăcute - spălați-vă mâinile cu zaț de cafea pentru a înlătura mirosul de ceapă sau usturoi.
  • Păr sănătos - puneți în puțin balsam de păr zaț de cafea și masați-vă părul și scalpul cu acest amestec timp de 2 minute. Clătiți bine cu apă călduță sau rece.
  • Menține bronzul - fierbeți zațul într-o ceașcă cu apă și lăsați-l la răcit. Când amestecul este călduț, aplicați pe corp, lăsați să acționeze timp de 5 minute, după care clătiți cu apă călduță.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie