Vinul de pătrunjel: preparare și aplicații

Stil de viaţă

Vinul de pătrunjel: preparare și aplicații

    • Vinul de pătrunjel: preparare și aplicații
      Vinul de pătrunjel: preparare și aplicații

      Vinul de pătrunjel: preparare și aplicații

Pătrunjelul este bogat în vitamina C, fiind astfel unul dintre cele mai ieftine zarzavaturi antioxidante, detoxifiante și energizante pe care le avem la îndemână.

Pentru a prepara acest remediu natural, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu organic, de calitate superioară
  • 15 fire de pătrunjel verde, mai mari (tulpină și frunze)
  • 100g miere de albine.

Într-un vas emailat puneți vinul împreună cu pătrunjelul tocat. Lăsați să fiarbă pentru 10 minute, din momentul în care vinul dă în clocot. Trageți apoi vasul de pe foc și lăsați la răcit. Când amestecul ajunge la temperatura camerei, adăugați mierea de albine, amestecând cu o lingură de lemn - până ce aceasta se dizolvă complet. Strecurați și păstrați vinul aromat într-un recipient din sticlă sterilizat în prealabil, închis ermetic.

Se administrează câte o linguriță de vin zilnic. Remediul este recomandat pentru a:

  • preveni infarctul miocardic
  • ameliora afecțiunile cardiovasculare
  • ameliora angina pectorală
  • stimula circulația sângelui
  • susține sănătatea cardiovasculară.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: