Trei remedii cu grapefruit

Stil de viaţă

Trei remedii cu grapefruit

  • Trei remedii cu grapefruit
   Trei remedii cu grapefruit

   Trei remedii cu grapefruit

Grepfrutul este un citric bogat în vitamina C, care are proprietăți imunostimulatoare, antioxidante, antitumorale, antimicotice, diuretice, digestive, antiparazitare, probiotice, antiseptice, astringente și tonice.

Un consum regulat de grepfrut contribuie la o bună funcționare a organismului și la menținerea sănătății acestuia.

De asemenea, fructul are și efecte terapeutice valoroase în afecțiuni precum:

 1. avitaminoza, anemia, astenia, tonusul scăzut - se consumă 1-2 fructe pe zi, timp de 1-3 luni;
 2. niveluri crescute ale glicemiei și colesterolului - se consumă un kilogram de fruct zilnic, timp de 3 săptămâni;
 3. criza biliară - se consumă câte o cană de suc proaspăt de grepfrut, dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 14 zile, după care se face pauză o săptămână.

Este contraindicat consumul de grepfrut dacă urmați un tratament cu medicamente de sinteză, deoarece acțiunea fructului poate inhiba acțiunea acestora și poate determina reacții adverse severe (du­reri și sângerări gastrice, stări de vomă, convulsii). Pentru mai multe detalii, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: