Un mirean poate citi toată Psaltirea?

Întreabă preotul

Un mirean poate citi toată Psaltirea?

    • Un mirean poate citi toată Psaltirea?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Irina
întreabă:

Doamne ajuta! Adesea, preotii indeamna mirenii sa citeasca psaltirea in intregime. Citind si blestemele impotriva duhurilor necurate, nu atrag asupra lor razvratirea diavolului? Este bine sa citim toate pasajele?

pr Andrei Atudori a răspuns:
2 Ianuarie 2014

Doamne ajută!
Irina, orice discuție cu privire la citirea Psaltirii trebuie purtată cu preotul duhovnic. Nu există „rețete” general valabile. Modul de citire al Psaltirii ține viața duhovnicească a fiecăruia, viață duhovnicească pe care numai duhovnicul o poate cunoaște în detaliu.
Așadar, îți recomand călduros să discuți cu duhovnicul această problemă și să îi spui despre gândurile tale.
Psaltirea poate fi citită în întregime de către mireni, însă cu binecuvântarea duhovnicului. Binecuvântarea duhovnicului este „scut” împotriva ispitelor și întărire în lupta cu ele.
Domnul să te binecuvinteze!
pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: