Unde ești, copilărie?

Creşterea copiilor

Unde ești, copilărie?

În societatea actuală, copiii sunt supuși la presiuni care îi determină să se comporte ca și cum ar fi mai în vârstă decât sunt. „Ritmul vieții moderne este atât de rapid încât fură chiar și prețioșii ani ai copilăriei. Copii nu mai vor să fie tratați ca niște copii, chiar dacă noi, ca părinți știm că ei încă sunt copilașii noștri.”

Potrivit utilizatorilor unui site pentru probleme parentale, pentru mulți copii, copilăria se încheie la vârsta de 12 ani, aceștia fiind supuși unor presiuni care îi determină să se maturizeze prematur.

Utilizatorii spun că fetele sunt provocate să își facă griji în legătură cu felul în care arată și că băieții de asemenea sunt „împinși” să se comporte ca niște „macho” de timpuriu. Siobhan Freegard, co-fondatorul site-ului crede că de vină este „o combinație toxică între marketing, media și presiunile anturajului.”

„Ritmul vieții moderne este atât de rapid încât fură chiar și prețioșii ani ai copilăriei. Copii nu mai vor să fie tratați ca niște copii, chiar dacă noi, ca părinți știm că ei încă sunt copilașii noștri. Este nevoie de o regândire radicală a societății, o reevaluare a copilăriei și o protejare a acesteia întrucât este un timp prețios – nu timpul în care să presăm copii să se maturizeze mult prea devreme.” a spus doamna Freegard.

Site-ul a cerut părerea utilizatorilor și a primit mai mult de o mie de răspunsuri. Părerea cea mai larg răspândită – împărtășită de mai mult de două treimi din acest grup – a fost că perioada copilăriei se încheie astăzi pe la vârsta de 12 ani.

„Sub presiune”

Aproape o treime din cei ce au răspuns la acest sondaj online sunt de părere că perioada copilăriei se încheie încă și mai devreme, la vârsta de 10 ani. Părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că în societatea actuală*, copiii sunt supuși la presiuni care îi determină să se comporte ca și cum ar fi mai în vârstă decât sunt.

Fetele au fost provocate să-și facă griji în privința felului în care arată și a greutății corporale, băieții să se comporte mai dur, și atât fetele cât și băieții sunt presați să fie interesați de relațiile intime la o vârstă prea fragedă. „Copii au nevoie de timp pentru a crește și a se maturiza emoțional pentru a putea face față greutăților vieții,” a spus doamna Freegard.

Aceasta este cea mai nouă dintre grijile părinților privitoare la copiii lor, nevoiți să crească într-o cultură supra-sexualizată.

Claire Perry, Membru al Parlamentului Marii Britanii și consultant al primului ministru pe probleme legate de tineret, a făcut avertizări cu privire la copii care accesează materiale necorespunzătoare pe site-uri sau prin telefoanele lor mobile. Alt parlamentar, Diane Abbott a atacat ceea ce ea a numit „infuzia de materiale indecente” în cultura tinerilor, ei crescând într-un mediu în care sunt expuși în mod explicit presiunilor și imaginilor sexuale.

*Articol din 2013. Deși e mai vechi, informațiile sunt încă de actualitate.

Traducere și adaptare:
Sursa: