Unde încadrăm rudele trecute la protestanţi pe un pomelnic?

Întreabă preotul

Unde încadrăm rudele trecute la protestanţi pe un pomelnic?

Ioana
întreabă:

La noi pomelnicul are mai multe coloane: ortodocşi, ne-ortodocşi, etc. La liturghie nu îi pomeneşte pe cei neortodocşi, dar la rugăciunea privată se roagă preotul şi ptr. dânşii. Unde îi încadrăm pe cei care ştim că au botezul ortodox, dar care au devenit protestanţi? Vă mulţumesc mult pentru timpul Dvs şi pentru răspuns.

21 Ianuarie 2012
Creştinii ortodocşi care au trecut la o confesiune protestantă nu pot fi pomeniţi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Pot fi pomeniţi doar în rugăciuni particulare. Ei au plecat din Sfânta Biserică, Trupul lui Hristos, pentru o confesiune care are doar intenţionalitate bună, dar îi lipsesc Sfintele Taine, Preoţia, sfinţii, Liturghia, rugăciunea Maicii Domnului, teologia patristică, istoria bimilenară. Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: