Ce puteți să ne spuneți despre unele fete care sunt băiețoase? Este bine sau nu?

E dureros, e dureros. Ele sunt băiețoase pentru că sunt nefericite că sunt fete. Și, cunosc eu pe cineva care-a trăit această dramă, și se tundea săraca de tot, așa, și numai în pantalonași umbla.

E dureros, e dureros. Ele sunt băiețoase pentru că sunt nefericite că sunt fete. Și, cunosc eu pe cineva care-a trăit această dramă, și se tundea săraca de tot, așa, și numai în pantalonași umbla. Asta pentru că de mici, încă de la naștere li s-a spus că trebuia să fie băieți. Apoi au văzut și singure că e mai bine să fii băiat. De ce? Pentru că viața femeii e mai aspră, mai chinuită… Să nu uităm cât de ușor „mânca” bătaie o femeie. Și încă mai „mănâncă”… Și asta de la tine, cel care, fără nici un merit, te-ai născut bărbat. De la tine, cel care ai vrea să fie feminină, delicată și supusă capriciilor tale.

Aceste înfățișări și comportamente „băiețoase” nu sunt decât încercări de apărare sau de răzbunare. Nu e bine, desigur, să folosim aceste „arme” care nu sunt de la Dumnezeu. Dar când le vedem să luam aminte că făptura aceea delicată are nevoie de ajutor, de protecție. De ce credeți că zice Sfântul Apostol Pavel: „Să se teamă femeia de bărbat!”. Vă spun mereu și să țineți minte: fiindcă sunt periculoși. Bărbatul e periculos din două puncte de vedere: una – să nu-i stârnești pofta păcătoasă, pentru că, odată descătușată, această putere devine sălbatică. Și să știți că pentru femeie nu există traumă mai mare ca violul. Apoi, să se teamă de forța lui fizică, de mânia și de violența lui, pentru că pumnul lui e mult mai puternic decât al ei. Am văzut odată o pereche pe stradă: ea se ținea după el și-l tot certa și ocăra în gura mare. El, destul de beat, dar pe picioarele lui, se mai întorcea, se mai stropșea la ea, dar își vedea de drum. Dar pentru că ea nu a renunțat să-i strige ce avea de spus, și nu în cele mai drăgălașe expresii, până la urmă s-a întors și i-a dat un pumn de-a doborât-o. Ajutând-o să se ridice, i-am zis: „Nu te-ai lăsat până nu te-a lovit!”. Și ea-mi zice cu năduf: „Da’ măcar m-am răcorit!”. Iată, așadar, că avem fel de fel de metode să ne răcorim sufletul de obidă. Poate că și fetele cam băiețoase se răcoresc prin acest fel de a fi…

Ei, de aici să pornim în relațiile dintre noi! Să ținem cont de realitatea crudă care este și de-acolo să pornim, acolo să-l chemăm pe Dumnezeu! Și El ne va învăța toate și ne va da și putere să devenim bărbat și femeie, așa cum ne-a gândit El!

Citește alte articole despre: tineri, bucurie, nefericire, băieți, fete

De la același autor

Ultimele din categorie