Considerați că pentru un tânăr la un an terminal este mai important să-și continue studiile sau să-și verifice chemarea monahală?

Nu există nici un trebuie! Ascultă-ți chemarea, dar verific-o! Dacă ea, chemarea spune: „Vino!“, du-te! Și dacă starețul spune: „Du-te și termină facultatea!“, du-te și termină-ți facultatea!

Nu există nici un trebuie! Ascultă-ți chemarea, dar verific-o! Dacă ea, chemarea spune: „Vino!“, du-te! Și dacă starețul spune: „Du-te și termină facultatea!“, du-te și termină-ți facultatea! S-ar putea să mai ai nevoie să stai o vreme în lume. Depinde de părintele duhovnic. Ce știu eu, frățiorul meu drag, este că diploma rămâne aici și călugărul se duce fără diplome în cer. Dar, să nu disprețuim învățătura! Ca să putem să-L slujim pe Dumnezeu, e bine să ne pricepem la multe și să fim profesioniști, nu? Să fim profesioniștii lui Hristos. Așa că duhovnicul îți va răspunde. Eu n-aș termina-o. E o facultate așa de grea și o meserie atât de grea! Eu nu am profesat-o, dar am auzit pe cineva vorbind cu altcineva de aceeași meserie că dacă în Rai ar fi repartizată să facă tot contabilitate, ar crede că a ajuns în iad! Dar pentru cine are chemare de economist sau contabil, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel! Așa că, verifică-ți chemarea cu ajutorul Rugăciunii și al Duhovnicului!

Citește alte articole despre: tineri, vocație, frate, iad, Dumnezeu, lume, diplomă, cer, părinte, meserie

De la același autor

Ultimele din categorie