Dacă nu găsești persoana potrivită de care să te folosești în viața duhovnicească, atunci când cauți o mânăstire, ce să faci? Să aștepți? Dar când nu mai poți aștepta?

Să te duci la Domnul și să zici: „Doamne vin la Tine. Ajută-mă să rabd toate ispitele!“. Pentru că ce înseamnă? Când găsești un părinte sau o maică care simți că te va ajuta să mergi mai departe ești mai sigur, dar tot treci prin ispite.

Să te duci la Domnul și să zici: „Doamne vin la Tine. Ajută-mă să rabd toate ispitele!“. Pentru că ce înseamnă? Când găsești un părinte sau o maică care simți că te va ajuta să mergi mai departe ești mai sigur, dar tot treci prin ispite. Dacă găsești un frate sau o soră care să te ajute, aici intervine prietenia duhovnicească. Însă, te poți duce și să-L rogi pe Dumnezeu să-ți ofere atunci în momentul acela om și îndrumare... E bine să nu aștepți, dar e bine nici să nu te grăbești. Greu de răspuns la asemenea întrebare și dac-aș fi în locul dumitale, aș căuta problema în altă parte. Nu asta e problema frăției tale.

De la același autor

Ultimele din categorie