Uneori, creștini fiind, avocații sunt puși într-o situație delicată și anume aceea de a trata cazuri de divorț. Ce-i sfătuiți?

Păi, să fie buni avocați și să trateze creștinește problema divorțului. Pentru motivele menționate de Însuși Domnul și care fac imposibilă viața de familie, divorțul este acceptat și de Sfânta noastră Biserică, drept pentru care pentru un avocat este foarte simplu să fie un avocat creștin. Să slujească, fără viclenie, și adevărul și pe clientul său.

Păi, să fie buni avocați și să trateze creștinește problema divorțului. Pentru motivele menționate de Însuși Domnul și care fac imposibilă viața de familie, divorțul este acceptat și de Sfânta noastră Biserică, drept pentru care pentru un avocat este foarte simplu să fie un avocat creștin. Să slujească, fără viclenie, și adevărul și pe clientul său. Dacă alege să-și slujească mai mult clientul decât adevărul, atunci situația nu mai este deloc delicată și iese din discuția noastră… Așadar, e destul de simplu, nu? Îți faci cruce, și te spovedești și zici: „Doamne, eu cred și mărturisesc pe baza dovezilor aduse de martori că acest client al meu nu mai poate trăi creștinește cu soția sa... Dar, oare, chiar ne trebuie avocați? N-am putea să ne înțelegem așa – să se despartă fără avocați? A, nu, probabil că nu e vorba de divorț, ci de împărțirea bunurilor și a copiilor. Acolo e greu și e nevoie de mult discernământ și tact. Trebuie ca și avocatul să se spovedească, să se roage și să gândească la Dumnezeu. E cu adevărat delicat. Dar Dumnezeu are soluții și pentru asta când alergăm la El ca să-I cerem sfat și putere.

De la același autor

Ultimele din categorie