Încurajarea Sfântului Luca în sala de operație: „Linişteşte-te, nu te teme!”

În timpul intervenţiei chirurgicale, fiind sub anestezie generală, am văzut un bărbat înalt la trup, cu barbă lungă, purtând o haină de doctor şi ochelari, care stătea în picioare în partea stângă a mesei, foarte serios.

La sfârşitul anului 2010 am fost diagnosticată cu cancer şi am fost programată la operaţie. Pe data de 10 decembrie 2010, în biserica cu hramul Schimbării la Faţă a Mântuitorului din Virona au fost aduse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Luca Doctorul, Arhiepiscopul Simferopolului şi Cri­meei. M-am dus şi eu sa mă închin şi să mă rog Sfân­tului Luca să mă ajute.

După câteva zile, mai exact în 20 decembrie 2010, am fost supusă unei operaţii de extirpare a ganglio­nilor limfatici din colul uterin, la Spitalul Evghenidio. În timpul intervenţiei chirurgicale, fiind sub anestezie generală, am văzut un bărbat înalt la trup, cu barbă lungă, purtând o haină de doctor şi ochelari, care stătea în picioare în partea stângă a mesei, foarte serios, şi mi-a spus:

– Linişteşte-te, nu te teme!

În continuare, i-a urmărit pe doctorii care erau în partea dreaptă a mesei chirurgicale şi operau. Am re­cunoscut chipul lui ca fiind al Sfântului Luca.

Revenirea mea după anestezie a fost foarte bună, iar operaţia a reuşit pe deplin, după cum mi-au con­firmat doctorii.

S. D., Atena

(Sfântul Luca al Crimeei, minunile contemporane, Editura Sophia, p.146-147)

Ultimele din categorie