Sfântul Nichifor cel Lepros și mireasma sfintelor moaște din plic

La un moment dat, privirea i s-a ațintit asupra unui plic mare și gros. L-a deschis și a găsit înăuntru o părticică de sfinte moaște ce răspândea o mireasmă de nedescris, și un bilet pe care scria: „Părintele Nichifor Tzanakakis, 4. 01. 1964”.

Părintele ieromonah Amfilohie de la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Megara a povestit că într-o zi, stând în chilie, a simțit o mireasmă. S-a uitat în dreapta și-n stânga, dar n-a putut afla de unde venea acea mireasmă, care devenea tot mai puternică. La un moment dat, privirea i s-a ațintit asupra unui plic mare și gros.

L-a deschis și a găsit înăuntru o părticică de sfinte moaște ce răspândea o mireasmă de nedescris, și un bilet pe care scria: „Părintele Nichifor Tzanakakis, 4. 01. 1964”. Acea părticică aparținea unui alt ieromonah, care o trimisese la mănăstire pentru a fi păstrată până avea să se întoarcă.

Când părintele Amfilohie a scos-o din plic și a așezat-o cu mare evlavie într-un loc în care ținea și alte sfinte moaște, atunci s-a mai împuținat mireasma.

(Simon MonahulSfântul Nichifor Leprosul, Făcătorul de minuni, Editura Iona, București, 2017)

Ultimele din categorie