Scrisoarea unei tinere către tineri: „Da, avem o singură viață! Atunci de ce să o irosim cu lucruri inutile?...”

Auzim tot mai mulți tineri spunând You Only Live Once – YOLO, adică o viață avem, însă Dumnezeu își mai are locul în aceasta?!

...Tinerii de-acum, vor merge la biserică atunci când îmbătrânesc, însă acum, cel mai probabil vor să se bucure de tinerețea pe care o au, după vorba cântecului: „Profită de viață, astăzi ești o floare, mâine un trandafir uscat”. Însă uităm că singurul secret este acela că nu știm al cui și când va fi sfârșitul.

a spus părintele Gavrilo, starețul mănăstirii Lepavina, din Serbia.

Am dat peste acest citat pe Facebook și m-a pus pe gânduri. Bunicii mei mi-au povestit că tineri fiind nu prea mergeau la biserică, ci abia la bătrânețe au început să se ducă. Și dacă te uiți în jur duminică la biserică, vei vedea că în mare parte este plină de oameni bătrâni. De ce? Ei bine, din experiența mea de adolescentă de 19 ani, cred că motivul este că atunci când ești tânăr ți se spune să te distrezi, să mergi în oraș, sâmbetele să stai treaz până târziu, iar duminicile să le dormi până la prânz. Tinerețea e tinerețe și la urma urmei, o dată ești tânăr.

Mie nu mi-a păsat niciodată de aceste lucruri. Adesea mă cert mereu cu părinții mei pentru că nu mă port ca restul copiilor de vârsta mea. Și asta pentru că am avut un accident de mașină și după aceea am stat și m-am gândit: ar fi lipsit două secunde și mi-aș fi pierdut viața. Voia Domnului a fost să nu mor în acea zi, însă nu putem ști niciodată când ne va veni rândul și în ce zi se va întâmpla. Atunci, de ce să pierdem viața cu lucruri inutile? Da, o viață avem (aluzie la expresia englezească You Only Live Once – YOLO, care literar înseamnă O viață ai – n.tr.), dar tocmai această viață ar trebui să fie umplută cu Dumnezeu.

Dacă avem doar această viață, atunci avem o singură șansă de a ne mântui și de a ne uni cu Dumnezeu. De ce ar trebui să irosim această viață prețioasă pe care o avem mergând la petreceri, pierzându-ne nopțile, făcând lucruri stupide când aceasta ne-a fost dată să I-o închinăm Domnului, care ne-a binecuvântat cu ea? Noi, în special în tinerii, ar trebui să mergem la biserică în fiecare duminică, să ne împărtășim, să fim iubitori și să nu îi judecăm pe cei din jur. Poate părinții și bunicii noștri nu au avut pe nimeni să îi învețe să meargă la biserică, însă noi avem, și ar trebui să încercăm să fim mai buni, pentru că nu știm niciodată când Domnul ne va lua la El. Așadar, da, avem o singură viață, și aceasta ar trebui să fie de ajuns pentru a ne apropia de Dumnezeu.

Vezi și: (Video) De ce unii tineri aleg să nu meargă la Biserică?

Ultimele din categorie