Viața Monahului Moise Aghioritul

Documentar

Viața Monahului Moise Aghioritul

    • Viața Monahului Moise Aghioritul
      Viața Monahului Moise Aghioritul

      Viața Monahului Moise Aghioritul

A trăit 62 de ani, dintre care nu mai puțin de 35 i-a petrecut în Sfântul Munte Athos. În ultimii 25 de ani ai vieții sale a fost stareţ al Chiliei Sfântului Ioan Hrisostom – chilie care ține de Schitul Sfântului Pantelimon al Mănăstirii Cutlumuş.

S-a născut în Atena, în 1952, și a fost cunoscut ca un adevărat mărturisitor al acestor vremuri. A trăit 62 de ani, dintre care nu mai puțin de 35 i-a petrecut în Sfântul Munte Athos. În ultimii 25 de ani ai vieții sale a fost stareţ al Chiliei Sfântului Ioan Hrisostom – chilie care ține de Schitul Sfântului Pantelimon al Mănăstirii Cutlumuş.

Este considerat cel mai prolific scriitor aghiorit contemporan. Pe lângă documentarea vieților sfinților, a mai dedicat timp prețios poeziei, criticii şi scrisului, în general. Este autorul a 52 de cărţi şi a peste o mie de articole, multe dintre ele traduse în diferite limbi, inclusiv în limba română.

La invitația mitropoliilor, a universităților și a diverselor organizații din Grecia și din străinătate, Moise Aghioritul a susţinut numeroase conferinţe. A fost referent în cadrul a peste 80 de congrese. A fost, de asemenea, secretar-şef al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte și redactor-şef al periodicului aghiorit Protaton.

După o îndelungată perioadă de suferință, a plecat la Domnul pe 1 iunie 2014.

Citește despre: