(Video) Nașterea Maicii Domnului, hram și sfințire la Mănăstirea Hadâmbu  

8 Septembrie 2022 18:38  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Praznicul Nașterii Maicii Domnului din acest an a reprezentat pentru Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași o dublă sărbătoare: serbarea hramului bisericii-monument a Mănăstirii, precum și sfințirea noii clopotnițe de către IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După citirea Acatistului, la icoana Maicii Domnului scoasă spre închinare, a urmat slujba Sfintei Liturghii, oficiată de către IPS Părinte Mitropolit Teofan, alături de soborul clericilor.

Numeroșii credincioși prezenți au putut asculta după citirea Evangheliei, cuvântul de învățătură rostit de Părintele Mitropolit.

La final, a avut loc hirotesia în treapta de protosinghel a iconomului Mănăstirii, ieromonahul Gherontie Nistor.

Ctitorii și ostenitorii cei mai de seamă, care au ajutat la ridicarea noii clopotnițe au primit diplome din partea Mitropoliei.

Părintelui Stareț, Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, i-a fost oferită distincția „Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv”, o nouă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, instituită în urma recentei canonizări a Mitropolitului Iosif Naniescu.

După Sfânta Liturghie, a urmat sfințirea clopotniței, care adăpostește atât clopotele ce vestesc chemarea la rugăciune, cât și o capelă și o sală de conferințe pentru monahi și preoți.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și