Sfânta Cuvioasă Taisia – drumul spre sfințenie

Renunțând la toată averea pe care o primise de la bărbații cu care desfrânase și întorcându-se la Domnul, prin mijlocirea Sfântului Pafnutie, Sfânta Taisia și-a plâns păcatele într-o mănăstire și a trecut la cele veșnice, alegându-L pe Domnul mai presus de toate.

Fiica unei mame desfrânate și care fusese învățată cum să ducă sufletele la pieire, slujindu-i satanei într-o casă de desfrânare, Sfânta Taisia era cunoscută pentru frumusețea ei și mulți dintre cei care o iubeau îi dădeau toată averea sau se băteau între ei, ca să o aibă. Aflând Sfântul Pafnutie despre acestea, s-a dus la ea și i-a dat un galben, ca și cum ar dori să o cumpere.

Și intrând în camera ei și conștientizând că de fața Domnului nicăieri nu s-ar putea ascunde, Sfânta Taisia a ars în mijlocul cetății toate darurile primite și i-a urmat Sfântului Pafnutie, fiind primită într-o mănăstire de fecioare. Și petrecând ca într-o închisoare vreme de trei ani, plângându-și păcatele, având încredințarea că acestea i-au fost iertate, a fost cuprinsă de boală grea și s-a mutat la cele veșnice, în bogăția cea nesfârșită.

Ultimele din categorie