Sfântul Apostol și Evanghelist Luca - drumul spre sfințenie

Cunoscut ca cel care a scris Evanghelia Domnului și a zugrăvit chipul icoanei Maicii Domnului purtându-L pe Hristos Prunc în brațe, Sfântul Luca a murit după ce aproape toată viața a propovăduit dreapta credință.

Din neam din Antiohia Siriei, zidar iscusit, dar și doctor ales, Sfântul Luca a mers până la Ierusalim în vremea în care Mântuitorul propovăduia creștinismul. Și intrând în ceata celor 70 de apostoli, a început și Sfântul Apostol Luca să le spună tuturor că Mesia Cel mult așteptat a venit în lume. Și după ce a pătimit Hristos și a înviat, pe când se tânguia Sfântul Luca alături de Cleopa în drumul spre Emaus, Mântuitorul S-a arătat și le-a șters lacrimile.

După 15 ani de la Înălțarea Domnului la Cer, Sfântul Luca a scris Evanghelia Domnului și a mers în multe locuri, pentru a-i învăța pe cei neștiutori și a-i vindeca pe cei bolnavi. Și ajungând la vârsta de 80 de ani, a trecut la cele veșnice, la mormântul lui izvorând apă care îi tămăduia pe cei care nu vedeau. Sfintele moaște au fost mutate apoi în Biserica Sfinților Apostoli.

Ultimele din categorie