Vişinele, un scut antioxidant

Stil de viaţă

Vişinele, un scut antioxidant

O alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare.

Studiile recente a trei echipe de cercetători au pus în evidenţă beneficiile consumului de vişine. Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul dintre studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic, timp de o lună, duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi.

Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă susţin că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor.

Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete.

Citește despre: