Din Anglia, în concediu la Sfânta Parascheva

11 Octombrie 2017 10:42 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

La Sfânta, deși suntem în lume, evadăm din lumea cea mare. Iar drumul Sfintei, al femeii care și-a luat Crucea și a urmat lui Hristos, duce – mai mult decât oricare alt drum – spre o destinație îmbietoare!

Atunci când ne luăm concediu, ne gândim la odihnă și la tot felul de bucurii. Plănuim evadări din lume și visăm, măcar, la destinații îmbietoare. Descrierea aceasta pare că nu cuprinde în tiparul său pelerinii ce stau la rând la închinare, la Sfânta Parascheva, în timp ce sunt în concediu. Doar pare – căci la Sfânta chiar se vine pentru odihnă și bucurie sufletească. La Sfânta, deși suntem în lume, evadăm din lumea cea mare. Iar drumul Sfintei, al femeii care și-a luat Crucea și a urmat lui Hristos, duce – mai mult decât oricare alt drum – spre o destinație îmbietoare!

„Venim din Birmingham, Anglia, în fiecare an la hramul Sfintei Parascheva. Eu sunt din Iași, am absolvit Facultatea de Teologie aici și cred că trebuie să aducem mulțumire pentru toate binecuvântările și bucuriile primite. În plus, ne rugăm pentru sănătate și pentru pace în lume. Pentru Sfânta Parascheva programăm întotdeauna concediul în această perioadă”, povestește cu naturalețe Raluca Ioana Gabor. Strânge în mâini acatistul Cuvioasei și se sprijină de soțul său. Zâmbește și se bucură. Și devine o lecție pentru noi toți. Concediul poate fi văzut de acum și cu alți ochi. Concediul poate aduce mai multă liniște sufletească, în brațele Sfintei Parascheva. O Sfântă care n-a trecut niciodată cu vederea sacrificiul, renunțările și numărul de pași ai celor ce vin să i se închine.

De la același autor

Ultimele din categorie