Orice problemă am avea, Sfânta Parascheva ne este mereu folositoare

Minuni - Vindecări - Vedenii

Orice problemă am avea, Sfânta Parascheva ne este mereu folositoare

    • închinare la racla Sfintei Cuvioase Parascheva
      Orice problemă am avea, Sfânta Parascheva ne este mereu folositoare / Foto: Oana Nechifor

      Orice problemă am avea, Sfânta Parascheva ne este mereu folositoare / Foto: Oana Nechifor

Într-o noapte am visat-o pe Sfânta Parascheva ridicând capul din raclă şi spunându-mi: „Nu-ţi mai face griji, tămăduirea ta de la mine îţi va fi”. Orice problemă am avut, Sfânta Parascheva mi-a fost mereu folositoare. Când vin la sfânta raclă, mă simt datoare, că m-a ajutat de multe ori.

Cu 25 de ani în urmă am fost operată la un sân (de un chist). Nu am avut probleme o perioadă, dar chistul a crescut din nou ca o nucă. N -am mai mers la doctor. Am început să mănânc numai fructe, legume şi peşte, dar cu rugăciuni foarte multe în special acatistul şi paraclisul Sfintei Parascheva zilnic.

Chistul de la sân, nu a mai crescut şi n-am mai avut dureri. Într-o noapte am visat-o pe Sfânta Parascheva ridicând capul din raclă şi spunându-mi: „- Nu-ţi mai fă griji, tămăduirea ta de la mine îţi va fi”.

După un timp l-am întrebat pe părintele Valerian ce este cu acest vis. Mi-a spus să dau de pomană o candelă mare. N-am mai avut probleme cu sânul, totuşi, după ce am născut cei doi copii, am facut o mamografie zicând mereu în gând rugăciuni către Cuvioasa. Aparatul nu a arătat nimic, ticăia neobişnuit, iar doc­torul nu ştie ce s-a întâmplat, pentru că, deşi era un aparat nou, s-a defectat, eu am fost trimisă la alt doctor.

Orice problemă am avut, Sfânta Parascheva mi-a fost mereu folositoare. Când vin la sfânta raclă, mă simt datoare, că m-a ajutat de multe ori. Cred că postul şi rugăciunea ne face să fim mai apropiaţi de cele sfinte, să manifestăm zilnic credinţă şi nădejde. Şi Sfânta Teodora de la Sihla ne-a ajutat mult: de ziua ei acum patru ani am născut un băiat, Teodor-Stelian.

Mirela, Iaşi

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor, volumul II, Editura Doxologia, 2014, p. 117)