Zămislirea este o autentică taină
În însăşi firea, sufletul şi inima mamei este sădit instinctul, năzuinţa inconştientă de a face tot ce ajută la protejarea şi dezvoltarea copilului – şi urmând acestui instinct ea îşi scoate tot mai mult puterile la lumină în slujba maternităţii.
Când se zămisleşte alcătuirea trupească a viitorului om, Domnul zideşte în chip de nepătruns cu mintea, din nefiinţă întru fiinţă, un suflet omenesc nemuritor, făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Ca atare, zămislirea este o autentică taină – şi Biserica are ca sărbători aparte zămislirea Înainte-Mergătorului Ioan şi cea a Preasfintei Stăpâne de Dumnezeu Născătoare. Deschizând Biblia, aflăm în ea spuse ca acestea: „Tu, Doamne, păzeşti pruncii”.
Domnul nu numai că zideşte sufletul şi trupul copilului, ci şi face cu neasemuită înţelepciune să se dezvolte rodul zămislirii în pântecele mamei, pregătindu-l pentru venirea pe lume. În însăşi firea, sufletul şi inima mamei este sădit instinctul, năzuinţa inconştientă de a face tot ce ajută la protejarea şi dezvoltarea copilului − şi urmând acestui instinct ea îşi scoate tot mai mult puterile la lumină în slujba maternităţii. (Protoiereul Artemie Vladimirov)
(Cum să educăm ortodox copilul: 300 de sfaturi înțelepte pentru părinți de la sfinți și mari duhovnici, trad. de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, p. 26)
Cartea „Veniți de primiți Lumină!” le descoperă copiilor minunile care se petrec în Orașul Sfânt și în Biserica Sfântului Mormânt
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro