Ardei și roșii umplute cu legume

Stil de viaţă

Ardei și roșii umplute cu legume

    • Ardei și roșii umplute cu legume
      Ardei și roșii umplute cu legume

      Ardei și roșii umplute cu legume

Ce poate fi mai sănătos și delicios vara decât o mâncare ușoară, nutritivă și gustoasă?

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un dovlecel tânăr sau un zucchini dat pe răzătoarea mare, sărat ușor și pus într-o strecurătoare
  • 300 g de boabe de porumb dulce fierte
  • un ardei gras roșu sau kapia roșu tocat cât mai mic sau pasat
  • o legătură mare cu mărar, tocată mărunt
  • o ceapă de mărime medie tocată mărunt
  • 500 g de ciuperci tocate mărunt
  • 2-3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • ardei gras pentru umplut
  • roșii, ideal din soiul gogoșar, pentru umplut
  • o lingură cu oregano uscat
  • 1-2 roșii bine coapte, pasate.

Ardeii se decupează la codiță și se curăță de semințe și nervuri, se spală și se pun cu fața în jos la scurs. Roșiile spălate se decupează și ele la codiță. Dacă folosiți roșii normale, acestea se vor scobi pe mijloc, păstrând pulpa pentru a o adăuga în compoziție.

Într-o tigaie neaderentă se pune uleiul și ceapa și se călește până se înmoaie, moment în care se adaugă ciupercile.

Amestecați constant, până când apa lăsată de ciuperci se evaporă complet și ciupercile sunt bine pătrunse.

Adăugați ardeiul pasat sau tocat mărunt și mai gătiți pentru 5-6 minute, la foc mic, amestecând ocazional.

Între timp stoarceți în pumni dovlecelul, eliminând cât mai mult din apă.

Adăugați-l peste ardei și mai lăsați pe foc încă 3-4 minute.

Dacă amestecul este prea uscat, adăugați și puțin din roșiile pasate sau din pulpa de roșii rămasă după ce ați scobit roșiile pentru umplut.

Când ajungeți la o consistență cremoasă, adăugați porumbul, mărarul, oregano și asezonați cu sare și piper. Amestecați și trageți tigaia de pe foc.

Umpleți ardeii și roșiile cu această umplutură. Așezați capacul pe fiecare roșie și ardei, și ungeți-i cu un strop de ulei.

Puneți ardeii și roșiile într-un vas ceramic înalt. Dacă v-a mai rămas umplutură, puneți-o printre legumele umplute.

Adăugați roșiile pasate și un strop de apă și dați vasul la cuptor pentru 50 de minute, la foc mediu spre mare, sau până când este gata, și ardeii sunt bine pătrunși și moi.

Serviți cald sau la temperatura camerei, ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: