Avem neînțelegeri în căsnicie și ne certăm din toate nimicurile. Cum am putea deveni o familie fericită?

Întreabă preotul

Avem neînțelegeri în căsnicie și ne certăm din toate nimicurile. Cum am putea deveni o familie fericită?

    • Avem neînțelegeri în căsnicie și ne certăm din toate nimicurile. Cum am putea deveni o familie fericită?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Nicoleta
întreabă:

Doamne ajută, părinte! Am 22 de ani și anul trecut în august m-am căsătorit, după patru ani de relație. Îl iubesc enorm de mult pe soțul meu, dar din când în când ne certăm... mereu din nimicuri. Eu pun repede la suflet, pentru că atunci când suntem certați ori mă ignoră ori încearcă să mă enerveze și mai tare. A pomenit în unele certuri și despre divorț. Eu nu mă gândesc la așa ceva nici în cele mai întunecate momente. Vreau să fim o familie fericită, să avem copii. Dar oare venirea pe lume a unui copil îl va schimba? El își dorește foarte mult… După două, trei zile în care eu sunt distrusă de durere și ne împăcăm, totul revine la normal. Uneori, în acele momente, parcă nu îl recunosc. Eu trec mereu peste și îi mulțumesc Domnului ca ne-a luminat mințile și ne-am împăcat. Credeam că după căsătorie o sa fim feriți de astfel de certuri… El merge la Biserică foarte rar și nu îl pot convinge să se apropie mai mult de Dumnezeu… Vreau să fim o familie fericită, dar parcă nu se poate umple un gol în inima mea, prin faptul că nu mergem împreună duminica la Biserica, ca o familie fericită. Ce să fac? Există canoane sau rugăciuni pe care le-aș putea face? Nu mă îndoiesc că mă iubește și că spune unele cuvinte la nervi, dar pe mine mă rănesc foarte tare.

Mulțumesc.

26 Aprilie 2017

Soră Nicoleta,

Țelul suprem al căsătoriei este ca soțul și soția să se ajute unul pe altul spre a intra în Împărăția Cerurilor. Prin dragostea lor reciprocă manifestată și prin iubirea copiilor zămisliți, uneori chiar înfiați, soțul și soția sunt chemați să se aducă unul pe altul și împreună cât mai aproape de Hristos. Din câte spui, la tine în casă încă nu s-a ajuns la această stare bineplăcută lui Dumnezeu. De aceea, te îndemn să nu-ți pierzi nădejdea și să înmulțești rugăciunea, ca Domnul să readucă pacea și armonia în căsnicia voastră.

Ar fi bine să citești acatistul Sfintei familii Ioachim și Ana, dar și al altor sfinți care au fost căsătoriți, cum ar fi Sfinții Adrian și Natalia. Să nu uiți de spusele Sfântului Pavel: „Bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă”. Deci trebuie să te rogi pentru soțul tău, pentru a depăşi greutăţile apărute în familie. Dacă el este mai slab duhovniceşte, roagă-te pentru el, ca Dumnezeu să îndrepte sufletul şi mintea lui către lucrurile bune şi binecuvântate. Te îndemn să ții legătura mai îndeaproape cu duhovnicul tău, care te va îndruma cum să depășești aceste clipe tulburi din căsnicie.

Cu bune doriri,

pr. Mihail

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: