Beneficiile laptelui de ovăz

Stil de viaţă

Beneficiile laptelui de ovăz

    • Beneficiile laptelui de ovăz
      Beneficiile laptelui de ovăz

      Beneficiile laptelui de ovăz

Ovăzul este un aliment bogat în proteine, fibre și grăsimi nesaturate, fiind, de asemenea, și cereala cu cea mai mare concentrație de vitamine și minerale.

Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de ovăz din ultima recoltă.

Boabele se spală bine în câteva ape reci, după care se lasă la înmuiat timp de 48 de ore, schimbându-se apa la fiecare 12 ore (apa trebuie să acopere cu 2 degete cantitatea de boabe).

După cele 48 de ore, ovăzul se întinde pe o tavă, stratul nedepășind grosimea de 1 cm, după care se adaugă apă (la temperatura camerei) cât să acopere boabele și se lasă într-un loc luminos, dar ferit de acțiunea directă a soarelui.

Se adaugă apa pe măsură ce scade.

În momentul când boabele încolțesc, acestea se amestecă cu o cantitatea mică de apă călduță și se lasă timp de 8 ore, sau peste noapte, după care se pun germenii de ovăz într-un săculeț de tifon care se frământă până ce se obține sucul sau laptele de ovăz sau puteți mixa cu ajutorul unui blender/mixer vertical.

Remediul este recomandat pentru:

  • întărirea sistemului imunitar;
  • prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • îmbunătățirea aspectului pielii și părului.

Acest lapte se poate consuma intern, dar se poate și aplica pe piele sau păr sub formă de mască.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.